Ondernemingsrecht advocaat Amersfoort: kies de specialist

Iedere ondernemer krijgt te maken met juridische vraagstukken. Het ondernemingsrecht vraagt om een bijzondere balans tussen kennis en een regionaal netwerk. Kies daarom voor de expert van Midden-Nederland. Met de Ondernemingsrecht advocaten voor Amersfoort.

Het ondernemingsrecht kent veel verschillende kanten. Soms gaat het om het stroomlijnen van nieuwe samenwerkingen, soms om het verzorgen van een professioneel einde aan een zakelijk conflict.

In al deze gevallen is het belangrijk te kunnen terugvallen op een advocaat die de manier van zakendoen in de regio kent. Want het ondernemersklimaat rond Amersfoort verschilt sterk van bijvoorbeeld Amsterdam.

De vraagstukken waar we u als ondernemingsadvocaat mee kunnen helpen zijn:

 • contractering
 • bedrijfsovername
 • joint ventures
 • arbeidsrecht
 • vastgoed
 • herstructurering
Ondernemingsrecht advocaat Amersfoort

Welk juridisch vraagstuk ook op uw pad komt als ondernemer: wij staan voor u klaar. Bel geheel vrijblijvend: 055 303 1950.

Ernest Loor, Advocaat

Ernest-zwarte-achtergrond

Voor ons is ondernemingsrecht het mooiste vak. Het vraagt om een combinatie van juridische expertise, betrokkenheid, creativiteit en een persoonlijke klik. Daarom kiezen we bewust voor een actieve rol in de regio.

Neem een onderwerp als bedrijfsovernames. Het heeft dan meerwaarde om de lokale markt te kennen. Met het juiste netwerk kunnen we processen versnellen. Wat bijdraagt aan een beter resultaat.

Dit geldt vanzelfsprekend niet alleen bij bedrijfsovernames, maar bij alle vlakken van het ondernemingsrecht. Kiest u voor een ondernemingsrecht advocaat voor Amersfoort, dan bent u verzekerd van de juiste ondersteuning.

We zijn er voor u

Met ondernemingsrecht krijgen verschillende organisaties te maken. Het is van toepassing op verschillende rechtsvormen. We staan dan ook eenmanszaken, vof’s, cv’s, stichtingen, verenigingen en bv’s en nv’s in de regio Amersfoort bij.

We bieden altijd de bijstand die u nodig heeft. Binnen onze organisatie werken verschillende specialisten. We bieden juridische bijstand op maat.

Hoe onze ondernemingsrecht advocaten werken

In de zakelijke markt is een proactieve houding van groot belang. Dat mag u van ons verwachten. Van de eerste intake tot de latere samenwerking.
Vanuit onze ervaring kennen we de terreinen waar kansen en valkuilen een rol spelen. We geven dit direct bij u aan. Want voorkomen van problemen is soms minstens zo waardevol als kansen benutten.

Bedrijfsovernames rond Amerfsoort

Als er één terrein is waar lokale kennis extra meerwaarde heeft, dan is het op het terrein van bedrijfsovernames. Daarbij komen verschillende vormen voor. Variërend van een participatie tot fusie en overname.

Onze advocaten hebben een sterk track record. Door onze bekendheid en persoonlijke binding met spelers in de regio Midden-Nederland wekken we vertrouwen voor u.

Wij kennen de nuchtere ondernemersstijl in onze regio. Onze werkwijze sluit daarbij aan. Klanten omschrijven ons als even laagdrempelig als pragmatisch. We zijn er voor ondernemers.

Met de zekerheid van de NOVA

Loor Legal & Partners (initiatiefnemer voor Bedrijfsovernamehulp.nl) is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten. We voldoen aan alle kwaliteitstoetsen en houden onze kennis up to date.

Leg uw vraagstuk aan ons voor

Heeft u een vraagstuk op het terrein van ondernemingsrecht? Leg het vrijblijvend voor aan onze advocaten. Met onze Eerste Hulp bij Ondernemingsrecht geven we u een kwartier gratis onze visie op uw juridische casus. Neem contact op of bel: 055 3031950.

Amersfoort: centraal, bereikbaar en dé stad om te netwerken 

Amersfoort is met meer dan 150.000 inwoners de tweede grootste stad in de gemeente Utrecht. Het is een stad met karakter. Kenmerkend is het Middeleeuwse karakter van de stad met mooie grachten. Het is een groeistad en vervult economisch een regiofunctie. Ook profiteert het van een sterk groeiend bedrijfsleven. Kortom, een stad waarin je zowel heerlijk kunt wonen als werken. 

Economie van Amersfoort

De economie van Amersfoort zit al een aantal jaren flink in de lift. Dat komt onder meer door de centrale ligging en de goede bereikbaarheid. Zo komen er meerdere snel- en spoorwegen samen. En wat veel mensen niet weten: Amersfoort ligt verrassend dichtbij Utrecht Science Park, Regio Foodvalley en Schiphol

Samenwerking en verbinding

Amersfoort weet weet wat belangrijk is om aantrekkelijk te worden en te blijven. De stad investeert daarom veel in de relatie met ondernemers. Samenwerking en verbinding is volgens lokale ondernemers de kracht van de stad. Er zijn verschillende netwerken in de stad waarbij professionals en ondernemers zich aansluiten. Door samen kennis en ervaringen te delen, komen veranderingen sneller tot stand.  

Aan professionals is er in Amersfoort geen gebrek. Maar liefst 49% van de beroepsbevolking is hoogopgeleid, terwijl het landelijk gemiddelde 28% is. Daarbij is meer dan de helft van de inwoners van de stad 40 jaar of jonger. Het contact met jonge, ambitieuze professionals en collega-ondernemers is dus snel gelegd. 

De beste vestigingslocatie in Amersfoort

In Amersfoort vind je 15.000 ondernemers die de stad reeds ontdekten. Velen daarvan vinden we rondom het stationsgebied van de stad. Een erg logische plek als je onderstaande feiten leest:

 • De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en is hét spoorwegknooppunt van Nederland. 
 • Tienduizenden treinreizigers komen dagelijks langs het stationsgebied.
 • De locatie is zowel vanaf de zuid- als de noordzijde goed te bereiken. 
 • Het beschikt over hoogwaardige, moderne bebouwing.
 • Het is hét ondernemershart van de stad. 

Fijne stad om te wonen

Niet alleen het ondernemersklimaat in de stad is belangrijk. Hoe is het om in Amersfoort te wonen? De stad scoort al jaren hoog op de woonranglijst van Elsevier en Bureau Louter. Het woonklimaat is er dus zeer aangenaam. Het is niet moeilijk om je hier als ondernemer snel thuis te voelen. Zowel met je bedrijf als privé.

Bij vraagstukken rond ondernemersrecht gaat u meestal niet over één nacht ijs. Het zijn onderwerpen die langer spelen. We merken dat daarbij veel vragen leven. Over het juiste moment om te handelen. Over het tijdstip om met vastlegging te starten. Etc.

Vanuit Bedrijfsovernamehulp.nl hebben we daarom een unieke service voor ondernemers. Eerste Hulp bij Ondernemingsrecht.  Dit werkt heel eenvoudig.

 1. U heeft een juridisch vraagstuk
 2. Meld het bij Bedrijfsovernamehulp.nl
 3. Wij vragen u gerichte informatie te delen
 4. We delen onze visie op uw vraagstuk

Aan het Eerste Hulp -gesprek zijn geen kosten verbonden. U profiteert direct van de expertise van onze ondernemingsrecht advocaten voor Amersfoort.

Vraag vrijblijvend advies aan

Bel direct: 055 303 1950 of maak een afspraak. 

De ondernemingsrecht advocaten voor u

De advocaten van Bedrijfsovernamehulp.nl staan voor u klaar. Vanuit ons kantoor in Apeldoorn ondersteunen we klanten in Amersfoort. Direct, persoonlijk en resultaatgericht.

Bel nu voor een vrijblijvende kennismaking: 055 3031950. Of vul het contactformulier in.

Meer weten? Wij staan voor u klaar.

Wij denken graag met u mee. Vraag een vrijblijvend intakegesprek aan voor een eerste advies.

Actueel - ondernemen in Amersfoort

Hoe staat het ondernemen in Amersfoort ervoor na de zomer? De cijfers van het derde kwartaal laten opnieuw groei zien. 

 • Het aantal starters in Amersfoort was 631, wat hoger ligt dan het Nederlands gemiddelde. Van deze groep zijn er 520 als ZZP’er gestart. De zakelijke dienstverlening blijft ook dit kwartaal de richting met veruit de meeste starters.
 • Op een goede tweede plek komt de zorg. Landelijk gezien was er een opvallende stijging van het aantal starters in de zorgsector. Ook in Amersfoort is er veel groei in deze sector, ook hier meer dan gemiddeld.
 • Amersfoort telde als tegenhanger van al dit nieuw leven ook 237 stoppende bedrijven. Ook voor het beëindiging van activiteiten kan juridisch advies gewenst zijn.

We zien uit naar de ontwikkelingen die volgen en houden u hier op de hoogte.

Bron: KVK