Ondernemingsrecht advocaat Barneveld: kies de specialist

Iedere ondernemer krijgt te maken met juridische vraagstukken. Het ondernemingsrecht vraagt om een bijzondere balans tussen kennis en een regionaal netwerk. Kies daarom voor de expert van Midden-Nederland. Met de Ondernemingsrecht advocaten voor Barneveld.

Het ondernemingsrecht kent veel verschillende kanten. Soms gaat het om het stroomlijnen van nieuwe samenwerkingen, soms om het verzorgen van een professioneel einde aan een zakelijk conflict.

In al deze gevallen is het belangrijk te kunnen terugvallen op een advocaat die de manier van zakendoen in de regio kent. Want het ondernemersklimaat rond Barneveld verschilt sterk van bijvoorbeeld Amsterdam.

De vraagstukken waar we u als ondernemingsadvocaat mee kunnen helpen zijn:

 • contractering
 • bedrijfsovername
 • joint ventures
 • arbeidsrecht
 • vastgoed
 • herstructurering
Ondernemingsrecht advocaat Barneveld

Welk juridisch vraagstuk ook op uw pad komt als ondernemer: wij staan voor u klaar. Bel geheel vrijblijvend: 055 303 1950.

Ernest Loor, Advocaat

Ernest-zwarte-achtergrond

Voor ons is ondernemingsrecht het mooiste vak. Het vraagt om een combinatie van juridische expertise, betrokkenheid, creativiteit en een persoonlijke klik. Daarom kiezen we bewust voor een actieve rol in de regio.

Neem een onderwerp als bedrijfsovernames. Het heeft dan meerwaarde om de lokale markt te kennen. Met het juiste netwerk kunnen we processen versnellen. Wat bijdraagt aan een beter resultaat.

Dit geldt vanzelfsprekend niet alleen bij bedrijfsovernames, maar bij alle vlakken van het ondernemingsrecht. Kiest u voor een ondernemingsrecht advocaat voor Barneveld, dan bent u verzekerd van de juiste ondersteuning.

We zijn er voor u

Met ondernemingsrecht krijgen verschillende organisaties te maken. Het is van toepassing op verschillende rechtsvormen. We staan dan ook eenmanszaken, vof’s, cv’s, stichtingen, verenigingen en bv’s en nv’s in de regio Barneveld bij.

We bieden altijd de bijstand die u nodig heeft. Binnen onze organisatie werken verschillende specialisten. We bieden juridische bijstand op maat.

Hoe onze ondernemingsrecht advocaten werken

In de zakelijke markt is een proactieve houding van groot belang. Dat mag u van ons verwachten. Van de eerste intake tot de latere samenwerking.
Vanuit onze ervaring kennen we de terreinen waar kansen en valkuilen een rol spelen. We geven dit direct bij u aan. Want voorkomen van problemen is soms minstens zo waardevol als kansen benutten.

Bedrijfsovernames rond Barneveld

Als er één terrein is waar lokale kennis extra meerwaarde heeft, dan is het op het terrein van bedrijfsovernames. Daarbij komen verschillende vormen voor. Variërend van een participatie tot fusie en overname.

Onze advocaten hebben een sterk track record. Door onze bekendheid en persoonlijke binding met spelers in de regio Midden-Nederland wekken we vertrouwen voor u.

Wij kennen de nuchtere ondernemersstijl in onze regio. Onze werkwijze sluit daarbij aan. Klanten omschrijven ons als even laagdrempelig als pragmatisch. We zijn er voor ondernemers.

Met de zekerheid van de NOVA

Loor Legal & Partners (initiatiefnemer voor Bedrijfsovernamehulp.nl) is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten. We voldoen aan alle kwaliteitstoetsen en houden onze kennis up to date.

Leg uw vraagstuk aan ons voor

Heeft u een vraagstuk op het terrein van ondernemingsrecht? Leg het vrijblijvend voor aan onze advocaten. Met onze Eerste Hulp bij Ondernemingsrecht geven we u een kwartier gratis onze visie op uw juridische casus. Neem contact op of bel: 055 3031950.

Barneveld ligt in het hart van de Veluwe, in de provincie Gelderland. De woonplaats heeft zo’n 34.800 inwoners en is nog steeds groeiende. Het dorp staat bekend om haar pluimveeteelt en de sterk protestantse gemeenschap en vormt het administratief centrum van de gelijknamige gemeente. Tevens is Barneveld jaarlijks de vakantiebestemming voor honderdduizenden toeristen.

Pluimveeteelt

Wat begon als bijverdienste ontwikkelde zich door de landbouwcrisis tot pluimveebedrijfstak. Rond 1900 hield men voor het eerst kippen op grote schaal, sindsdien bepalen kippen en eieren het imago van Barneveld. Het kippenras de Barnevelder won in 1911 wereldwijde naamsbekendheid dankzij haar hoge eierproductie.

Door de groei van de pluimveeteeltsector nam ook het aantal nevenbedrijven toe zoals eierhallen, veevoederfabrieken, transportbedrijven, kuikenbroederijen, kippenslachterijen en diepvriesbedrijven. Een grote voorlichtingscampagne tijdens de Olympische Spelen in Nederland in 1928, zorgde voor nog meer belangstelling voor de Barneveldse producten, zowel in Nederlands zelf als in het buitenland.

Toerisme

Jaarlijks brengen vele toeristen en vakantiegangers een bezoek aan Barneveld. Het Veluws Museum Nairac en het Nederlands Pluimveemuseum zijn populaire uitjes en bieden een kijkje in de geschiedenis van Barneveld en de Nederlandse pluimveehouderij.

Iedere zomer trekt de Oud Veluwse Markt met oude ambachten en klederdrachten veel bezoekers naar het Gelderse dorp. Eén van de meest gewaardeerde evenementen is het jaarlijkse internationale Ballonfiësta. Naast de bezienswaardigheden in het dorp zelf is het vooral de prachtige natuur in de omgeving die zoveel mensen naar deze regio trekt. Barneveld biedt dan ook uitstekende mogelijkheden voor fietsers en wandelaars.

Volksheld

Voor de Nederlands Hervormde Kerk in Barneveld vindt u een standbeeld van de volksheld Jan van Schaffelaar. Onder leiding van Jan van Schaffelaar namen de Kabeljauwen in 1482 de kerktoren in. Al snel zaten de Kabeljauwen ingesloten en probeerden ze te onderhandelen over overgave.

De Hoekse soldaten daarentegen, wilden de overgave alleen accepteren als ze hun leider van de toren zouden gooien. Hoewel de Kabeljauwen hier niets voor voelden, besloot Jan zelf van de toren te springen om de rest van de mannen te redden. Hij overleefde de sprong maar beneden besloten de Hoeken hem alsnog te doden. Het verhaal van deze volksheld heeft verscheidene literaire werken geïnspireerd.

Bij vraagstukken rond ondernemersrecht gaat u meestal niet over één nacht ijs. Het zijn onderwerpen die langer spelen. We merken dat daarbij veel vragen leven. Over het juiste moment om te handelen. Over het tijdstip om met vastlegging te starten. Etc.

Vanuit Bedrijfsovernamehulp.nl hebben we daarom een unieke service voor ondernemers. Eerste Hulp bij Ondernemingsrecht.  Dit werkt heel eenvoudig.

 1. U heeft een juridisch vraagstuk
 2. Meld het bij Bedrijfsovernamehulp.nl
 3. Wij vragen u gerichte informatie te delen
 4. We delen onze visie op uw vraagstuk

Aan het Eerste Hulp -gesprek zijn geen kosten verbonden. U profiteert direct van de expertise van onze ondernemingsrecht advocaten voor Barneveld.

Vraag vrijblijvend advies aan

Bel direct: 055 303 1950 of maak een afspraak. 

De ondernemingsrecht advocaten voor u

De advocaten van Bedrijfsovernamehulp.nl staan voor u klaar. Vanuit ons kantoor in Apeldoorn ondersteunen we klanten in Barneveld. Direct, persoonlijk en resultaatgericht.

Bel nu voor een vrijblijvende kennismaking: 055 3031950. Of vul het contactformulier in.

Actueel - ondernemen in Barneveld

Wat was de situatie in Barneveld het afgelopen derde kwartaal in 2021?

 • De werkgelegenheid in Barneveld is groter dan gemiddeld in Nederland.
 • Er waren 198 starters, tegenover 55 stoppende ondernemingen. Er waren geen faillissementen.
 • De zakelijke dienstverlening en de bouwsector zijn in Barneveld het grootst. De meeste starters gaan ook in een van deze twee sectoren aan de slag. 

We wachten af wat het vierde en laatste kwartaal van dit jaar Barneveld gaat brengen.

Bron: KVK

Meer weten? Wij staan voor u klaar.

Wij denken graag met u mee. Vraag een vrijblijvend intakegesprek aan voor een eerste advies.