Ondernemingsrecht advocaat Utrecht: kies de specialist

Iedere ondernemer krijgt te maken met juridische vraagstukken. Het ondernemingsrecht vraagt om een bijzondere balans tussen kennis en een regionaal netwerk. Kies daarom voor de expert van Midden-Nederland. Met de Ondernemingsrecht advocaten voor Utrecht.

Het ondernemingsrecht kent veel verschillende kanten. Soms gaat het om het stroomlijnen van nieuwe samenwerkingen, soms om het verzorgen van een professioneel einde aan een zakelijk conflict.

In al deze gevallen is het belangrijk te kunnen terugvallen op een advocaat die de manier van zakendoen in de regio kent. Want het ondernemersklimaat rond Utrecht verschilt sterk van bijvoorbeeld Rotterdam.

De vraagstukken waar we u als ondernemingsadvocaat mee kunnen helpen zijn:

 • contractering
 • bedrijfsovername
 • joint ventures
 • arbeidsrecht
 • vastgoed
 • herstructurering
Ondernemingsrecht advocaat Utrecht

Welk juridisch vraagstuk ook op uw pad komt als ondernemer: wij staan voor u klaar. Bel geheel vrijblijvend: 055 303 1950.

Ernest Loor, Advocaat

Ernest-zwarte-achtergrond

Voor ons is ondernemingsrecht het mooiste vak. Het vraagt om een combinatie van juridische expertise, betrokkenheid, creativiteit en een persoonlijke klik. Daarom kiezen we bewust voor een actieve rol in de regio.

Neem een onderwerp als bedrijfsovernames. Het heeft dan meerwaarde om de lokale markt te kennen. Met het juiste netwerk kunnen we processen versnellen. Wat bijdraagt aan een beter resultaat.

Dit geldt vanzelfsprekend niet alleen bij bedrijfsovernames, maar bij alle vlakken van het ondernemingsrecht. Kiest u voor een ondernemingsrecht advocaat voor Utrecht, dan bent u verzekerd van de juiste ondersteuning.

We zijn er voor u

Met ondernemingsrecht krijgen verschillende organisaties te maken. Het is van toepassing op verschillende rechtsvormen. We staan dan ook eenmanszaken, vof’s, cv’s, stichtingen, verenigingen en bv’s en nv’s in de regio Utrecht bij.

We bieden altijd de bijstand die u nodig heeft. Binnen onze organisatie werken verschillende specialisten. We bieden juridische bijstand op maat.

Hoe onze ondernemingsrecht advocaten werken

In de zakelijke markt is een proactieve houding van groot belang. Dat mag u van ons verwachten. Van de eerste intake tot de latere samenwerking.
Vanuit onze ervaring kennen we de terreinen waar kansen en valkuilen een rol spelen. We geven dit direct bij u aan. Want voorkomen van problemen is soms minstens zo waardevol als kansen benutten.

Bedrijfsovernames rond Utrecht

Als er één terrein is waar lokale kennis extra meerwaarde heeft, dan is het op het terrein van bedrijfsovernames. Daarbij komen verschillende vormen voor. Variërend van een participatie tot fusie en overname.

Onze advocaten hebben een sterk track record. Door onze bekendheid en persoonlijke binding met spelers in de regio Midden-Nederland wekken we vertrouwen voor u.

Wij kennen de nuchtere ondernemersstijl in onze regio. Onze werkwijze sluit daarbij aan. Klanten omschrijven ons als even laagdrempelig als pragmatisch. We zijn er voor ondernemers.

Met de zekerheid van de NOVA

Loor Legal & Partners is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten. We voldoen aan alle kwaliteitstoetsen en houden onze kennis up to date.

Leg uw vraagstuk aan ons voor

Heeft u een vraagstuk op het terrein van ondernemingsrecht? Leg het vrijblijvend voor aan onze advocaten. Met onze Eerste Hulp bij Ondernemingsrecht geven we u een kwartier gratis onze visie op uw juridische casus. Neem contact op of bel: 055 3031950.

Utrecht: een bloeiende economie 

Utrecht is met meer dan 350.000 inwoners de vierde gemeente van Nederland. Samen met de drie grootste steden van Nederland en een aantal middelgrote steden is het onderdeel van de Randstad. Mede hieraan dankt de stad zijn gunstige economische positie. Tel daarbij op dat het de meest centraal gelegen stad is in het land met goede bereikbaarheid via weg, water en spoor. Al deze factoren bij elkaar opgeteld maakt dat de economie van Utrecht floreert. Als het met de Nederlandse economie goed gaat, dan gaat het in Utrecht nóg beter.

Bruisende stad

Naast de economische aspecten heeft de Domstad nog veel meer te bieden. Het is een bruisende stad boordevol cultuur, groen, activiteiten en een gunstig vestigingsklimaat. Dat de stad leeft komt mede door de relatief jonge leeftijd van de inwoners. De stad kent relatief veel jongeren en weinig ouderen. Dit komt met name door het grote aandeel studenten in de stad die studeren aan de universiteiten of Hogescholen. En als ze afgestudeerd zijn blijven ze graag in hun ‘stadsie’ wonen. Want waarom zou je weg gaan? Het heeft haar inwoners alles te bieden.

Gunstig investeringsklimaat

Het is dan ook geen vreemde ontwikkeling dat de economische groei in de stad ligt al jaren hoger dan het landelijk gemiddelde. Het aantal ondernemers en zzp'ers in de stad groeit jaarlijks en hun vertrouwen in de economie is groot. Het investeringsklimaat in Utrecht is gunstig, er is veel ruimte voor innovatie en nieuwe ideeën en bovendien blijft het aantal ondernemingen maar groeien. Zo kwamen er in de periode april 2017 - april 2018 maar liefst 5.000 nieuwe vestigingen bij. Vooral de groei onder zzp’ers is groot. Een groep kleine ondernemers die volop profiteert van de vele grotere ondernemingen, die continu op zoek zijn naar goed, geschoold en zelfstandig personeel.

De populairste vestigingslocaties in Utrecht

Utrecht kent een aantal vestigingslocaties waar de meeste ondernemingen te vinden zijn. Het gaat om:

 • het stationsgebied;
 • Utrecht Science Park;
 • de binnenstad;
 • en Lage Weide.

Lage Weide is met 25,8 hectare veruit het grootste bedrijventerrein, maar kent ook de hoogste huurprijzen. 

Meer snelgroeiende bedrijven dan in Amsterdam

Niet alleen de economie groeit in Utrecht sneller dan het landelijk gemiddelde, ook het aantal snelgroeiende bedrijven ligt hoger. Zo zijn er in Utrecht meer snelgroeiende bedrijven dan in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Een snelgroeiend bedrijf kent een groei van ten minste 20% per jaar over een een periode van 3 jaar. Dat zijn nog eens cijfers waar je als ondernemer mee thuis kunt komen!

Bij vraagstukken rond ondernemersrecht gaat u meestal niet over één nacht ijs. Het zijn onderwerpen die langer spelen. We merken dat daarbij veel vragen leven. Over het juiste moment om te handelen. Over het tijdstip om met vastlegging te starten. Etc.

Vanuit Loor Legal & Partners hebben we daarom een unieke service voor ondernemers. Eerste Hulp bij Ondernemingsrecht.  Dit werkt heel eenvoudig.

 1. U heeft een juridisch vraagstuk
 2. Meld het bij Loor Legal & Partners
 3. Wij vragen u gerichte informatie te delen
 4. We delen onze visie op uw vraagstuk

Aan het Eerste Hulp -gesprek zijn geen kosten verbonden. U profiteert direct van de expertise van onze ondernemingsrecht advocaten voor Utrecht. 

Vraag vrijblijvend advies aan

Bel direct: 055 303 1950 of maak een afspraak. 

De ondernemingsrecht advocaten voor u

De advocaten van Loor Legal & Partners  staan voor u klaar. Vanuit ons kantoor in Apeldoorn ondersteunen we klanten in Arhem. Direct, persoonlijk en resultaatgericht.

Bel nu voor een vrijblijvende kennismaking: 055 3031950. Of vul het contactformulier in.

Actueel - ondernemen in Utrecht

Wat laten de nieuwe KVK-cijfers zien over Utrecht? Kwartaal 3 van 2021:

 • Waar de groei in het aantal starters in Utrecht vorig kwartaal daalde, is daar nu lichte groei gesignaleerd. In totaal waren er 1.722 starters, in tegenstelling tot 640 stoppers. Utrecht is een bedrijvige stad met veel startende en groeiende ondernemingen.
 • De zakelijke dienstverlening blijft aan kop. 27,5% van de starters gaat deze sector in.
 • Uit voorlopige cijfers van de KVK over het derde kwartaal valt op dat in Utrecht (prov.) het ondernemersvertrouwen het hoogst is in heel Nederland!

Bron: KVK

 

Meer weten? Wij staan voor u klaar.

Wij denken graag met u mee. Vraag een vrijblijvend intakegesprek aan voor een eerste advies.