Ondernemingsrecht advocaat Zwolle: kies de specialist

Juridische vraagstukken en ondernemerschap zijn onlosmakelijk verbonden. Het ondernemingsrecht vraagt om een bijzondere balans tussen kennis en een regionaal netwerk. Kies daarom voor de expert van Midden-Nederland. Loor Legal biedt gespecialiseerde ondernemingsrecht advocaten voor Zwolle.

Het ondernemingsrecht is veelzijdig. Het varieert van het stroomlijnen van samenwerkingen tot het verzorgen van een professionele oplossing van een zakelijk conflict.

In deze gevallen is het belangrijk te kunnen terugvallen op een advocaat die de manier van zakendoen in de regio kent. Want het ondernemersklimaat rond Zwolle verschilt nu eenmaal van bijvoorbeeld Amsterdam.

De vraagstukken waar we u als ondernemingsadvocaat mee kunnen helpen zijn:

 • contractering
 • bedrijfsovername
 • joint ventures
 • arbeidsrecht
 • vastgoed
 • herstructurering
ondernemingsrecht Zwolle

Welk juridisch vraagstuk ook op uw pad komt als ondernemer: wij staan voor u klaar. Bel geheel vrijblijvend: 055 303 1950.

Ernest Loor, Advocaat

Ernest-zwarte-achtergrond

Voor ons is ondernemingsrecht het mooiste vak. Het vraagt om een combinatie van juridische expertise, betrokkenheid, creativiteit en een persoonlijke klik. Daarom kiezen we bewust voor een actieve rol in de regio.

Neem een onderwerp als bedrijfsovernames. Het heeft dan meerwaarde om de lokale markt te kennen. Met het juiste netwerk kunnen we processen versnellen. Wat bijdraagt aan een beter resultaat.

Dit geldt vanzelfsprekend niet alleen bij bedrijfsovernames, maar bij alle vlakken van het ondernemingsrecht. Kiest u voor een ondernemingsrecht advocaat voor Zwolle, dan bent u verzekerd van de juiste ondersteuning.

We zijn er voor u

Met ondernemingsrecht krijgen verschillende organisaties te maken. Het is van toepassing op verschillende rechtsvormen. We staan dan ook eenmanszaken, vof’s, cv’s, stichtingen, verenigingen en bv’s en nv’s in de regio Zwolle bij.

We bieden altijd de bijstand die u nodig heeft. Binnen onze organisatie werken verschillende specialisten. We bieden juridische bijstand op maat.

Hoe onze ondernemingsrecht advocaten werken

In de zakelijke markt is een proactieve houding van groot belang. Dat mag u van ons verwachten. Van de eerste intake tot de latere samenwerking.
Vanuit onze ervaring kennen we de terreinen waar kansen en valkuilen een rol spelen. We geven dit direct bij u aan. Want voorkomen van problemen is soms minstens zo waardevol als kansen benutten.

Bedrijfsovernames rond Zwolle

Als er één terrein is waar lokale kennis extra meerwaarde heeft, dan is het op het terrein van bedrijfsovernames. Daarbij komen verschillende vormen voor. Variërend van een participatie tot fusie en overname.

Onze advocaten hebben een sterk track record. Door onze bekendheid en persoonlijke binding met spelers in de regio Midden-Nederland wekken we vertrouwen voor u.

Wij kennen de nuchtere ondernemersstijl in onze regio. Onze werkwijze sluit daarbij aan. Klanten omschrijven ons als even laagdrempelig als pragmatisch. We zijn er voor ondernemers.

Met de zekerheid van de NOVA

Loor Legal & Partners is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten. We voldoen aan alle kwaliteitstoetsen en houden onze kennis up to date.

Leg uw vraagstuk aan ons voor

Heeft u een vraagstuk op het terrein van ondernemingsrecht? Leg het vrijblijvend voor aan onze advocaten. Met onze Eerste Hulp bij Ondernemingsrecht geven we u een kwartier gratis onze visie op uw juridische casus. Neem contact op of bel: 055 3031950.

Zwolle is de hoofdstad van Overijssel. Een stad met rijke geschiedenis die teruggaat tot in de middeleeuwen. De stad werd oorspronkelijk gesticht door monniken die hun klooster bouwden op een eiland genaamd "Zwollerkerspel" in het Tweede Exloermonderdiep. Dit staat nu bekend als het Zwolle-Aa-kanaal. In 1404 werd Zwolle lid van het Hanzeverbond. Dit heeft mede bijgedragen aan de ontwikkeling ervan tot een van de belangrijkste handelssteden van Noord-Nederland.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren er veel bombardementen die aanzienlijke schade aanrichtten aan de stad en veel inwoners doodden. Na het einde van de oorlog en het begin van de wederopbouw kon Zwolle echter weer zijn oude glorie bereiken.

Handel en economie

op dit moment telt Zwolle 121.000 inwoners. Door de ligging van de stad aan de oevers van de IJssel is Zwolle altijd een economisch belangrijke plaats geweest . Ooit was het zelfs  een knooppunt voor de handel met Rusland en Oost-Europa.

De economie van Zwolle is vandaag vooral afhankelijk van handel, dienstverlening, creatieve industrie, gezondheidszorg en onderwijs. Er zijn ook enkele kleinschalige maakindustrieën in deze stad, zoals voedselproductie en houtverwerking.

Ondernemersklimaat

Aan ondernemersambities geen gebrek in Zwolle. Doel is om voor 2030 uit te groeien tot de vierde economische topregio van Nederland. Daarom wordt er flink geinvesteerd in de infrastructuur. Om dit te bereiken spreekt de Regio Zwolle over 3 G's:  gunnen, groeien en grensontkennend werken.

Veel Zwolse bedrijven staan bekend als gezonde familiebedrijven. De koppeling met het onderwijs (zoals Hogeschool Windesheim) en innovatieve bedrijven (zoals webwinkelreus Wehkamp) maken de stad ook voor startups en scale-ups zeer aantrekkelijk. 

Bij vraagstukken rond ondernemersrecht gaat u meestal niet over één nacht ijs. Het zijn onderwerpen die langer spelen. We merken dat daarbij veel vragen leven. Over het juiste moment om te handelen. Over het tijdstip om met vastlegging te starten. Etc.

Vanuit Loor Legal & Partners hebben we daarom een unieke service voor ondernemers. Eerste Hulp bij Ondernemingsrecht.  Dit werkt heel eenvoudig.

 1. U heeft een juridisch vraagstuk
 2. Meld het bij Loor Legal & Partners
 3. Wij vragen u gerichte informatie te delen
 4. We delen onze visie op uw vraagstuk

Aan het Eerste Hulp -gesprek zijn geen kosten verbonden. U profiteert direct van de expertise van onze ondernemingsrecht advocaten voor Zwolle.

Vraag vrijblijvend advies aan

Bel direct: 055 303 1950 of maak een afspraak. 

De ondernemingsrecht advocaten voor u

De advocaten van Loor Legal staan voor u klaar. Vanuit ons kantoor in Apeldoorn ondersteunen we klanten in Zwolle. Direct, persoonlijk en resultaatgericht.

Bel nu voor een vrijblijvende kennismaking: 055 3031950. Of vul het contactformulier in.

Actueel - ondernemen in Zwolle

Wat is er in Zwolle gebeurd in het derde kwartaal van 2021?

 • Er zijn 381 ondernemingen gestart, tegen een uitstroom van 168.
 • De werkgelegenheid in Zwolle is opvallend hoog. In 2019 was die in vergelijking met het Nederlands gemiddelde al bijna het dubbele. In 2021 is dit niet anders.
 • De drie grootste pijlers in de Zwolse economie zijn de zakelijke dienstverlening, de gezondheidssector en de detailhandel.
 • Het ondernemersvertrouwen in de algehele provincie Overijssel is ten opzichte van een jaar eerder positief. Van -15,8% toen naar 14,9% nu. Positief nieuws!

We wachten de nieuwe cijfers af om te zien of deze positieve trend doorzet.

Bron: KVK

Meer weten? Wij staan voor u klaar.

Wij denken graag met u mee. Vraag een vrijblijvend intakegesprek aan voor een eerste advies.