Bedrijf verkopen? Adviseur geeft gratis eerste advies

U bent eruit: u wilt uw bedrijf verkopen, maar dat is niet iets waar u dagelijks mee te maken hebt dus hoe pakt u het aan? Welke stappen moet u nu zetten en wat is een slimme onderhandelingsstrategie? Bij het antwoord op die vragen kunt u wel wat hulp gebruiken. Daarom is er Loor Legal & Partners. Wij staan voor u klaar om u bij het hele proces bij te staan wanneer het nodig is.

Advies verkoop bedrijf

Een bedrijfsverkoop is een complex en tijdrovend proces. Veel ondernemers verkijken zich daar op. Niet alleen zijn er allerlei juridische en financiële aspecten die goed gedocumenteerd moeten worden, er komen ook personele en emotionele zaken aan de orde als u een bedrijf verkoopt.

Met andere woorden: u moet een boekenonderzoek uitvoeren en een koopcontract opstellen, maar u krijgt tevens te maken met een personeelsbestand dat overgedragen wordt en waarschijnlijk moet u ook gevoelsmatig afscheid nemen van uw bedrijf.

Omdat uw onderneming toch een beetje uw kindje is en omdat u simpelweg zo’n hoog mogelijke verkoopprijs wilt realiseren, is het raadzaam om een deskundig adviseur in te schakelen. Steeds meer ondernemers die hun bedrijf verkopen willen advies, omdat ze simpelweg de benodigde kennis en ervaring niet in huis hebben.

Voor het financiële gedeelte hebben ze vaak een accountant die ze kunnen bellen, maar een advocaat is niet altijd op afroep beschikbaar.

Loor Legal & Partners heeft een heel team klaarstaan dat op juridisch en strategisch vlak alles uit handen neemt. Daarnaast hebben de gespecialiseerde advocaten veel ervaring met onderhandelen en zullen ze de beste strategie uitleggen.

Van plan om uw bedrijf te verkopen? Ik geef u graag zonder kosten de eerste inzichten. Bel geheel vrijblijvend: 055 303 1950.

Ernest Loor, Advocaat

Ernest-zwarte-achtergrond

Wat wij voor u kunnen doen

Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in bedrijfsverkopen. Een adviseur bedrijf verkopen weet als geen andere welke stappen gevolgd dienen te worden om tot een optimaal resultaat te komen. Wij staan u bij met advies, tips en alle juridische vraagstukken waarmee u te maken krijgt. Van management buy-in tot verkoop aan investeerders.

De intentieverklaring of Letter of intent

In de intentieverklaring zetten we de hoofdlijnen van de verkoopovereenkomst op papier. Dit voorlopige contract is niet vrijblijvend, maar in veel gevallen juridisch bindend. Daarom is het belangrijk om niet te lichtzinnig om te gaan met de intentieverklaring.

Risico’s afdekken

De verkopende partij en de koper hebben respectievelijk een meldingsplicht en een onderzoeksplicht. Om te voorkomen dat u voor verrassingen komt te staan is het belangrijk de risico’s af te dekken.

Koopcontract

Als de deal beklonken is, moet er een juridisch correct contract worden opgesteld. Onze advocaten zorgen ervoor dat dit perfect in orde komt.

Identificeren knelpunten

Zijn er bepaalde dealbreakers die u over het hoofd hebt gezien? Missen er nog onderdelen voor het verkoopklaar maken van uw bedrijf? Zo zijn er allerlei knelpunten die het verkoopproces kunnen vertragen. Wij identificeren die graag voor u.

bedrijf verkopen adviseur

Onderhandelingsstrategie

Onderhandelen is een vak. En wij hebben ervoor ‘doorgeleerd’. We weten als geen ander de slimste strategie te bepalen. Bovendien zijn we emotioneel minder betrokken waardoor we een sterkere onderhandeling kunnen voeren.

Juridisch advies bij een bedrijfsovername.

Bel direct: 055 303 1950 of maak een afspraak. 

Ervaring & achtergrond

Ernest Loor is de oprichter van Loor Legal & Partners. De advocaat heeft zich na zijn studie bedrijfsrecht in Leiden gespecialiseerd in fusies en overnames middels een post-doctorale opleiding aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Met bijna achttien jaar ervaring in de advocatuur en op het gebied van contracten, fusies en overnames weet Ernest inmiddels hoe hij ondernemers het beste kan bijstaan bij dit bijzondere proces.

Samen met de al even deskundige advocaten Sander van Harmelen en Luc Houten kiest hij voor een pragmatische en resultaatgerichte aanpak. De geboren Fries houdt van nuchtere taal en een directe benadering.

Naast de begeleiding van vele overnames is Ernest  gastdocent voor accountants en fiscalisten op het gebied van ondernemingsrecht. Zo is hij niet enkel thuis in de juridische aspecten, maar heeft hij ook veel kennis van het financiële gedeelte. De kundigheid van deze advocaat wordt ook opgemerkt in de juridische wereld.

Ernest is in 2019 genomineerd voor de titel van beste overnameadvocaat van het jaar bij de toonaangevende Fusie & Overname Awards.

Ernest-Loor-wit

Waarom een adviseur van Loor Legal & Partners inschakelen?

Laagdrempelig advies

Dat u overweegt uw bedrijf te verkopen, is iets wat u liefst eerst even voor uzelf houdt. Er is een aantal zaken dat u wilt uitzoeken en waar u weinig van af weet. Loor Legal & Partners is dan de ideale partner. U kunt anoniem en op laagdrempelige wijze onze hulp inschakelen.

Toegankelijke informatie

Loor Legal & Partners bestaat uit een team van no-nonsens advocaten. Dat wil zeggen dat we wollig juridisch taalgebruik vermijden, altijd transparant zijn over onze tarieven en gemakkelijk bereikbaar zijn voor aanvullende vragen.

Gespecialiseerde advocaten

Iedereen kan advies geven, maar deskúndig advies is iets anders en dat is waar u natuurlijk naar op zoek bent. Wij hebben al decennialang ervaring in bedrijfsovernames. We kennen alle ins en outs, juridische en financiële ontwikkelingen en valkuilen en knelpunten.

Sterke onderhandelaars

De onderhandeling is een van de belangrijkste aspecten van het verkoopproces. Het is in dit stadium dat de deal wordt gesloten. Het is daarom cruciaal dat de onderhandelingsstrategie perfect is.

Hulp bij een bedrijfsovername

Bel direct: 055 303 1950 of maak een afspraak. 

De werkwijze

Omdat het verkopen van een bedrijf niet in een paar weken geregeld is, is het van groot belang om structuur aan te brengen in de werkwijze. Daarom hebben wij een stappenplan opgesteld, dat we samen met u kunnen doorlopen.

1. Voorbereiding

Belangrijkste aspect van de voorbereiding is het bepalen van de financiële positie van uw bedrijf. Maak een analyse van de markt en de kwaliteit van organisatie en management. Dit kunt u vast laten leggen in een informatiememorandum. Onze adviseurs helpen u graag bij de opstelling ervan.

2. Verkoopklaar maken

De volgende stap is om uw bedrijf in topconditie te brengen, zodat u zo’n hoog mogelijke prijs kunt vragen. Zorg dat het klantenbestand goed gevuld is en dat de balans schoon is van privéschulden en –bezittingen. Toon correcte jaarrekeningen tot vijf jaar terug en laat een expert kijken naar de juridische structuur voor extra fiscale voordelen.

3. Prijs bepalen

Er zijn diverse rekenmethodes om de waarde van uw onderneming te bepalen. Is de waarde duidelijk, dan is het tijd om de verkoopprijs vast te stellen. Het belangrijkste is dat u de bandbreedtes voor ogen hebt: wat is de minimale prijs en wat is een realistisch maximum?

4. Onderhandelen

Als u een geïnteresseerde koper hebt gevonden, is het tijd voor de onderhandelingen. Die kunt u beter aan een deskundige overlaten. Die heeft de gepaste emotionele afstand tot het bedrijf en weet beter welke strategie optimaal is. Bent u tot een deal gekomen dan kunt u naar de notaris om het contract te tekenen.

Gratis telefonisch adviesgesprek

Zoals u merkt, is de verkoop van een bedrijf geen sinecure. U kunt daarbij best een steuntje in de rug gebruiken in de vorm van een deskundig adviseur. Wij begrijpen dat een bedrijfsverkoop daarnaast ook een emotionele zaak is. Een persoonlijke klik is daarbij van belang. Vraag daarom nu een gratis en vrijblijvend gesprek aan. Daarin lopen we in het kort de belangrijkste aandachtspunten van de verkoop met u door en onderzoeken we wat we verder voor elkaar kunnen betekenen.

Een adviseur helpt u een succes te maken van een bedrijfsovername. Belangrijk hierin oa is het identificeren van knelpunten, hulp bij onderhandeling en waardebepaling en goede vastlegging.