Boer krijgt krediet voor overname

Boer krijgt krediet

Boer krijgt krediet voor overname

Home » Nieuws » Boer krijgt krediet voor overname

Het overnemen van een boerderij wordt jonge boeren vanaf volgend jaar makkelijker gemaakt. Per 1 januari 2020 trekt Landbouwminister Carola Schouten € 75 miljoen uit voor een bedrijfsovernamefonds voor jonge boeren.

Met dit fonds worden jonge boeren met achtergestelde leningen ondersteund om zowel de overname van het gezinsbedrijf te realiseren als investeringen in innovatie te financieren. Dit bedrijfsovernamefonds was in het regeerakkoord aangekondigd.


Het bedrijfsovernamefonds bestaat uit twee delen: 64 miljoen euro van het fonds is bestemd voor de borgstellingsregeling Vermogensversterkend krediet. Tot een periode van drie jaar na de start of overname van een landbouwbedrijf kan aanspraak worden gemaakt op deze regeling voor investering. Parallel aan dit fonds trekt het departement 11 miljoen uit voor opleiding en coaching van jonge boeren.

Bron: Fd.nl & najk.nl

Over ons

Als bedrijfsovername advocaat zijn we sparringpartner voor kopers en verkopers. Op deze site delen we graag onze kennis. 

Thema's

Op weg naar overname succes

Staat u voor een overname? Als advocaat helpen we u kansen te benutten en valkuilen te ontwijken. Dat is wat we doen. Al meer dan 15 jaar.

Meer weten? Wij staan voor u klaar.

Wij denken graag met u mee. Vraag een vrijblijvend intakegesprek aan voor een eerste advies.