Diensten: uw hulp bij een bedrijfsovername

Juridische diensten

Kunt u wel een goede onderhandelaar gebruiken bij de koop of verkoop van uw onderneming?  Overweegt u om uw bedrijf over te dragen aan familie? Of zoekt u een betrouwbare partner die een verkoopcontract voor u opstelt? Dan is Loor Legal & Partners dé plek waar u naar op zoek bent.

Wij zijn, als advocaten voor ondernemers, na de begeleiding van vele bedrijfsoverdrachten door de wol geverfd, zoals dat heet.

Wij weten precies welke financiële en juridische aspecten een rol spelen bij de verkoop van een bedrijf en begeleiden u dan ook graag bij het proces.

We hanteren daarbij geen strikt juridische rol, maar vervullen ook coachende taken. Zo denken we graag met u mee over verschillende vormen van financiering en adviseren we over de dealstructuur. Alles wat u van een bedrijfsovername advocaat mag verwachten.

Van plan om een bedrijf te kopen of verkopen? Ik geef u graag zonder kosten een eerste juridisch advies. Bel geheel vrijblijvend: 055 303 1950.

mr. Ernest Loor, Advocaat

Ernest-Loor-Advocaat

Diensten die we voor u uitvoeren zijn:

De intentieverklaring

Allereerst zijn er vanzelfsprekend strikt juridische taken die essentieel zijn bij het verkoopproces, zoals de intentieverklaring, ook wel letter of intent genoemd. Dit is een overeenkomst met daarin alle afspraken op hoofdlijnen.

Vaak is dit document bindend van aard. Ook worden in de intentieverklaring de vervolgstappen van het verkoopproces beschreven. Wij weten precies wat er in zo’n intentieverklaring moet komen te staan en of een meer vrijblijvende of meer bindende vorm beter past bij uw situatie.

De geheimhoudingsverklaring

Met een geheimhoudingsverklaring (ook wel non-disclosure-agreement genoemd) verklaren beide partijen dat ze bedrijfsinhoudelijke informatie op financieel of juridisch vlak niet zullen delen met derden.

U kunt zelf een verklaring samenstellen op deze website.

Afdekken van risico’s

Kopers en verkopers hebben allerlei voorwaarden, rechten en plichten, waar ze aan moeten voldoen. Het is belangrijk om deze helder in kaart te brengen alvorens een deal te sluiten.

Wij helpen u om alle om juridische risico’s goed af te dekken.

Koopovereenkomsten

De uiteindelijke deal moet juridisch worden bezegeld met een heldere en degelijke overeenkomst. Waarin alles correct staat beschreven, zodat u als kopende of verkopende partij later niet voor verrassingen komt te staan.

Wij verzorgen deze laatste fase van het koop- of verkoopproces graag voor u.

Meer weten? Wij staan voor u klaar.

Wij denken graag met u mee. Vraag een vrijblijvend intakegesprek aan voor een eerste advies.

Overige diensten

Loor Legal & Partners helpt u vanzelfsprekend met alle juridische aspecten van uw koop of verkoop. Daarnaast zijn er echter nog andere belangrijke zaken waar u wel wat hulp bij kunt gebruiken. Daarom bieden we ook de volgende diensten:

Onderhandelingsstrategie

Bij Loor Legal & Partners werken ervaren en gedreven onderhandelaars. We proberen altijd de allerhoogste verkoopprijs te realiseren en adviseren daarbij ook over de dealstructuur.

Boekenonderzoek

Wij kunnen u ondersteunen bij het uitvoeren van het boekenonderzoek en het inrichten van de datastroom. Een gedegen voorbereiding ervan is noodzakelijk voor een soepel overnameproces.

Wij coördineren de datastroom en houden de regie over de verschillende onderdelen.

Identificeren knelpunten

Bij de overdracht van een bedrijf komt vaak veel meer kijken dan ondernemers in eerste instantie denken. Tenminste, dat is onze ervaring. Wij denken daarom graag mee over aspecten waar u misschien nog niet aan heeft gedacht.

Zijn er bijvoorbeeld onderdelen die wezenlijk zijn voor het verkoopklaar maken van uw bedrijf? Zijn er dealbreakers die u nog niet voorziet, maar waarvan het wel handig is als u erop anticipeert?

Wij herkennen dit soort knelpunten vaak sneller, doordat we het proces al zo vaak hebben doorlopen. Onze brede achtergrond vanuit het ondernemingsrecht helpt daarbij.

Financieringsvormen

Bij een bedrijfsoverdracht draait het uiteindelijk toch om de financiële aspecten, maar dat gaat veel verder dan cijfers over omzet, kosten en winst. Het is ook belangrijk om na te denken over verschillende vormen van financiering, zoals bancair versus risicodragend.

Het is ook belangrijk rekening te houden met de regels van de Belastingdienst voor kopers en verkopers.

Juridisch advies bij een bedrijfsovername.

Bel direct: 055 303 1950 of maak een afspraak.