Over Loor Legal & Partners

Voor veel ondernemers, bedrijven en instellingen zijn wij het 'eerste' aanspreekpunt op het gebied van commerciële contracten en ondernemingsrecht. Dat is niet zo maar.

Wij hebben onze dienstverlening zo ingericht dat wij ondernemers direct kunnen helpen. Vanaf het pionieren tot en met de verkoop. In goede - en slechte tijden.

Bij dergelijke trajecten is natuurlijk naast de juridische expertise, timing, vorm, creativiteit en lef van wezenlijk belang voor het beste resultaat.

Dat is precies wat u van ons kunt verwachten.

Loor Legal & Partners werkt samen met mr. S. van Harmelen, mr. J. Lucas,  mr. J.J. Wisse Smit en mr. L. Malschaert.

Allen zijn zelfstandig gevestigd als advocaat of juridisch adviseur en niet als maat, werknemer of in een samenwerkingsverband in de zin van de verordening op de advocatuur aan Loor Legal & Partners verbonden.

Daarnaast werken wij graag samen met accountants, belastingadviseurs, corporate finance adviseurs en notarissen en verwijzen wij zo nodig door binnen ons netwerk.

Loor Legal

Uw juridische partner bij bedrijfsovernames

FotoMX-16

Ernest Loor

Advocaat

Ernest adviseert over contracten, fusies, overnames en (inter)nationale transacties, management buy-outs, reorganisaties, herstructureringen en joint ventures, kortom alles waar een ondernemer mee te maken kan krijgen. Ernest werkt snel en effectief, is pragmatisch en resultaatgericht.

Ernest treedt tevens als (gast) docent op voor accountants en (senior) fiscalisten op het gebied van ondernemingsrecht. Ernest heeft in 2016 de postdoctorale specialisatie opleiding Fusies & Overnames afgerond.

Contact

Neem contact op met Ernest Loor via info@loorlegal.nl of
+31 (0)6 54 361 438.

mr. J.J. (Jan Jacob) Wisse Smit studeerde in Utrecht. Jan Jacob staat met name ondernemers en DGA's (directeur-grootaandeelhouder) bij met betrekking tot opvolgings- en verdelingsvraagstukken. Jan Jacob komt vaak om de hoek kijken als verkoop van het bedrijf succesvol is afgerond. Voordat Jan Jacob als advocaat werkt, was Jan Jacob vele jaren als bedrijfsjurist actief in het bedrijfsleven. Dat maakt hem een goede sparringpartner voor ondernemers en directeuren die met dergelijke opvolgings- en verdelingsvraagstukken te maken krijgen. Jan Jacob is in 2012 zijn eigen advocatenkantoor gestart onder de naam Wisse Smit Advocatuur

Contact
Neem contact op met Jan Jacob Wisse Smit via info@loorlegal.nl of janjacob@wissesmit-advocaat.nl of +31 (0)6 300 29 780.

Jan_Jacob_Wisse_Smit-101-(1)

Jan Jacob Wisse Smit

Advocaat

Justin Lucas heeft in 2001 zijn studie bedrijfsrecht in Nederland aan de Universiteit Leiden met goed gevolg afgerond waarna hij naar de Verenigde Staten is vertrokken om daar een postdoctorale opleiding bedrijfsrecht te volgen aan UC Hastings College of the Law in San Francisco.

Na afronding van deze studie heeft hij zijn NY state barlicentie gehaald en praktijkervaring opgedaan als law clerk bij het hoofdkwartier van het Amerikaanse federale gerechtshof in San Francisco. Eenmaal in Nederland teruggekeerd heeft hij zijn carrière als advocaat in 2004 voortgezet  bij een gerenommeerd Angelsaksisch advocatenkantoor in Amsterdam welk bedrijf hij in 2008 verliet om  te gaan werken voor een internet start up. In 2011 is hij in Den Haag zijn eigen advocatenkantoor begonnen onder de naam Lucas Advocatenkantoor. Justin houdt zich voornamelijk bezig met internationaal contractenrecht, maar ook huurrecht behoort tot zijn expertise.

Contact
Neem contact op met Justin Lucas via info@loorlegal.nl of via
+31 (0)6 58 88 82 90.

Justin Lucas

Advocaat

Lilian Malschaert

Jurist

Lilian behaalde in 2007 haar Master of Laws aan de Universiteit van Amsterdam. Lilian heeft haar advocatuurstage gedaan bij het Amsterdamse kantoor Van Doorne N.V. bij de sectie banking en finance en bij het algemeen civielrechtelijke kantoor BZSE Law op Sint Maarten. Verder heeft zij gewerkt voor het in huurrecht gespecialiseerde kantoor SWG Advocaten. Zij staat ondernemers bij in al hun zaken aangaande contractenrecht, huurrecht en zekerheidsrecht, op een doelgerichte en vindingrijke manier. 

Contact
Neem contact op met Lilian Malschaert via info@loorlegal.nl.

Janet ondersteunt het team van Loor Legal & Partners op secretarieel gebied. Daarnaast draagt Janet zorg voor de operationele zaken, zodat de advocaten zich optimaal bezig kunnen houden met het uitoefenen van hun vak.

Contact
Neem contact op met Janet via secretariaat@loorlegal.nl.

FotoMX-24

Janet Palm

Secretaresse

Juridisch advies bij een bedrijfsovername.

Bel direct: 055 303 1950 of maak een afspraak. 

Sigmax ICT Specialisten

Sigmax ICT Specialisten heeft een investeerder aan boord gehaald voor de verdere groei van de onderneming. Loor Legal & Partners heeft één van de managers begeleid bij het nemen van een (minderheids) participatie in de nieuwe onderneming.

Autoverzekering.nl

Van Bruggen Adviesgroep en Overstappen.nl hebben de handen ineengeslagen met de online vergelijkingssite Autoverzekering.nl. Loor Legal & Partners heeft partijen geadviseerd met betrekking tot deze joint venture.

Synensis

Synensis is een landelijke speler en actief op het gebied van uitzenden en werving en selectie van (tijdelijk) personeel. Loor Legal & Partners heeft Synensis begeleid bij de verkoop van de onderneming aan het Franse Triangle.

Kisjes

Kisjes is een prachtig Apeldoorns familiebedrijf en is al meer dan 100 jaar actief op het gebied van transport en verhuur van containers en materieel. Loor Legal & Partners heeft het zittende management bijgestaan bij de overname van het bedrijf middels een Management Buy Out.

Rond

Rond is actief op het gebied van business intelligence en enterprise apps. Loor Legal & Partners heeft de oprichter en het management geadviseerd bij de verkoop van een belang in de onderneming aan een strategische investeerder. Hiermee is Rond nog beter in staat om de ingezette groei te versnellen.